Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Joona Kangas jatkaa maajoukkueessa

Mikko Lampinen_IMG_9057

Levillä oli vapun jälkeen laskijoita harvakseltaan, mutta yksi veti kierroksia muidenkin edestä. Kaudella 2012-2013 c-maajoukkueeseen noussut ja vastikään paikkansa uusinut slopestyle-komeetta Joona Kangas, 16, oli lempitouhussaan kotimäkensä parkissa, niin kuin melkein joka päivä lumien aikaan.

Tammikuussa tapahtunut kyynärluun murtuma ei enää haittaa, edelliskaudella tapahtuneesta sääriluun murtumasta puhumattakaan. Tähtäin on ensi kauden ulkomaan kisoissa. Todella pitkä tähtäin on olympialaisissa. Loukkaantumisen vuoksi tänä talvena jäi väliin mm. Austria Open, mistä syystä Kankaan ulkomaan kisakokemus rajoittuu edelleen Ruotsiin.

”Tavoitteena on kehittyä paljon, ja pysyä ehjänä”, Kangas summaa.

Kaksi-vuotiaana laskijan uransa aloittanut Kangas siirtyi freestyleen 9-vuotiaana.

”Pujottelu alkoi käydä tylsäksi. Slopestyle on monipuolista ja hauskaa. Tarvii taitoa, kehonhallintaa, tasapainoa ja rohkeutta.”

Laskijana Kankaalla ei omien sanojensa mukaan ole varsinaista bravuuria, mutta on tärkeää erottua omilla tempuillaan joukosta.

Kesällä ohjelmassa on fysiikkatreenejä, trampoliinia, skeittausta ja muutto Kittilästä Kuusamoon. Elokuussa alkaa Rukan alppilukio.

”Opiskeluun on jäänyt vielä aikaa, mutta kun koulussa istuu, haluttaa kyllä rinteeseen”, Kangas tunnustaa.

Suurimpana muutoksena maajoukkueeseen kuuluminen on tuonut Kankaan elämään ryhmän.

”Ennen treenasin aika paljon itsekseni Levillä. Maajoukkueessa kaikki harjoittelevat yhdessä.”

Sittemmin Kangas on saanut Levilläkin uutta seuraa. Hänen vanavedessään paikalliseen hiihtoklubiin on syntynyt pienten jibbailijoiden freestyle-ryhmä. Ryhmän vetäjäksi valikoitui luonnollisesti Joona Kangas.

Vastaa